• Platform biedt analytische mogelijkheden op verkeersgegevens van voertuigen, fietsen en voetgangers
  • De verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om reistijden te optimaliseren en zowel congestie als uitstoot van broeikasgassen te verminderen

Icoms Detections kondigt de lancering aan van het web gebaseerde analyseplatform voor zijn TMA-3B3 fietssensoren, I-SAFE snelheidsborden en TMS-SA voertuigtellers. Het nieuwe softwareplatform kan ook worden aangepast om gegevens van sensoren van derden te verzamelen en is ontworpen om Smart City-oplossingen te ondersteunen door gegevensanalyse voor meerdere sensormodellen mogelijk te maken. Met dit analyseplatform kunnen klanten voertuig-, fiets- en voetgangersgegevens verzamelen, beheren en analyseren met behulp van een gebruiksvriendelijke web interface.

Verschillende klanten in Frankrijk en België gebruiken het analyseplatform al om aangesloten sensoren te monitoren. De microgolfsensoren en radarsnelheidsborden die zijn uitgerust met 3G of 4G-modems, kunnen gegevens verzenden via mobiele netwerken. Met behulp van het nieuwe analyseplatform worden gegevens in bijna real-time geüpload naar een server en kunnen ze worden bekeken met een webbrowser. Als alternatief kunnen de gegevens worden gedownload in standaard spreadsheetformaat. Dit biedt transportprofessionals een gemakkelijke manier om sensorgegevens op afstand op te halen vanaf meerdere locaties.

De dashboardweergaven die binnen het platform beschikbaar zijn, bieden een snelle analyse in de vorm van grafieken voor geselecteerde tijdsperioden. De verkeersrapporten hebben betrekking op snelheid, volume en richting. Grafieken voor de fietssensoren en radarsnelheidsborden bevatten tellingen per snelheidscategorie, terwijl het TMS-SA-classificatiedisplay ook grafieken per lengteklasse bevat.