• De Icoms Detections bovengrondse detector voor meerdere-rijvakken werd gekozen door Brussel Mobiliteit voor het beheer van het complex kruispunt van de Leopold III-laan in Evere.
  • De twee radars vervangen in totaal tien inductielussen, zonder civieltechnische werken.

Het verkeer stoppen om een inductielus te plaatsen is een kostbare operatie in termen van tijd en energie. Het heeft ook een aanzienlijk negatief effect op de mobiliteit. Een dergelijke operatie is echter nodig voor het aanbrengen van de inductielussen die traditioneel worden gebruikt om verkeerslichten te beheren. Om de installatie-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden te optimaliseren, heeft Brussel Mobiliteit beslist om het merendeel van de kruispunten in de regio te regelen met behulp van bovengrondse detectoren.

Voor de renovatie van het kruispunt tussen de Leopold III-laan en de Jules Bordetlaan in Evere viel de keuze op de TMB-134 die in juni 2020 werd gelanceerd door Icoms Detections. Voor elk van de twee richtingen van Leopold III-laan beheert één radar de vijf rijstroken. Deze twee sensoren vervangen daarom in totaal tien sensoren die in het wegdek moesten geplaatst worden. Zij detecteren het tramverkeer en de voertuigen voor de specifieke fasen.

 

Twee TMB-134 sensors vervangen 10 inductielussen op de Leopold III-laan in Brussel

Ze zijn ongeveer vijftig meter van de stoplijn geplaatst en maken het mogelijk om stilstaande en rijdende voertuigen op elk van de rijstroken afzonderlijk te beheren. De informatie van de sensoren wordt via een RS-485-link teruggevoerd naar een relaiskaart die in de Dynniq verkeersregelaar is geplaatst.

De TMB-134 sensoren werden geïnstalleerd in minder dan 15 minuten door VSE (Eiffage Energie Systèmes). Ze maken dit kruispunt wendbaar en responsief in korte tijd en zonder civieltechnische werken.