Icoms Detections heeft een API voor Bordeaux Métropole ontwikkeld, om de I-SAFE snelheidsborden gegevens als Open Data te publiceren

  • Bordeaux Métropole heeft ongeveer 20 I-SAFE 2 snelheidsborden aangekocht, die uitgerust zijn met modems en simkaarten.
  • De stad publiceert de gegevens van deze snelheidsborden als Open Data met behulp van een API ontwikkeld door Icoms Detections, in het kader van een preventieve aanpak binnen haar Smart City-project.

Bordeaux Métropole heeft onlangs 20 I-SAFE 2 radarsnelheidsborden aangekocht en deze op kritieke punten op zijn grondgebied geïnstalleerd om automobilisten bewust te maken van hun te hoge snelheid. De effectiviteit van deze apparaten hoeft niet langer bewezen te worden in het kader van acties gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid. Hoewel het primaire doel van deze apparaten is om de snelheid van naderende voertuigen weer te geven, slaan ze ook de gemeten snelheden van voertuigen op. Deze informatie is waardevol bij de analyse van het snelheidsgedrag van automobilisten.

Er zijn twee functies aan de I-SAFE-borden toegevoegd om het verzamelen, overdragen en publiceren van snelheidsgegevens te vergemakkelijken. Ten eerste zijn de I-SAFE-borden uitgerust met 3G-modems om de databestanden op regelmatige tijdstippen naar de Icoms Detections-server te sturen. Ten tweede stelt een API die is ontwikkeld door Icoms Detections in nauwe samenwerking met Bordeaux Métropole de overheid in staat om automatisch gegevens uit de borden te halen om ze vervolgens in haar datawarehouses op te slaan en de gegevens tenslotte op haar Open Data-platform te publiceren.

De verzamelde informatie omvat de snelheid, rijrichting en passeertijd van voertuigen. Het is dus eenvoudig om piekuren of tijden te identificeren waarop de snelheid het hoogst is. De vergelijkingen zijn eenvoudig en gebruikers kunnen direct een beeld zien van hoe het verkeer reageert.

Carte 1

De publicatie als Open Data heeft als uiteindelijk doel om te helpen bij het innoveren en creëren van nieuwe diensten in het algemeen belang (https://opendata.bordeaux-metropole.fr/pages/reutilisation/). Mobiliteitsgegevens zoals die worden gerapporteerd door radarsnelheidsborden die het gedrag van automobilisten beïnvloeden, zijn nuttig zowel voor burgers als voor de ontwikkelaars van applicaties. Bordeaux Métropole en Icoms Detections werkten nauw samen aan de ontwikkeling van deze oplossing, die perfect aansluit bij hun gemeenschappelijke doelstelling om Smart City-oplossingen te promoten.